מרק בקיץ

מרק הוא יופי של מנה. בריאה, פשוטה להכנה, דלה בקלוריות ועשירה בטעמים. אבל מי יכול לחשוב על קערה לוהטת שכזאת כאשר הטמפרטורות בחוץ מטפסות ועולות?

מומחי מאוחדת

הנה שני מתכונים קלאסיים של מרקים קרים, שניהם הומצאו בארצות ים תיכוניות שטופות שמש כמו זו שלנו, שניהם מתפוצצים מטעמים, רעננות ובריאות. בתאבון

גספאצ’ו (ספרד)

מבוסס על מתכון של “אורנה ואלה” התל אביבית.

מצרכים:

1.5 ק”ג עגבניות “תמר” מאורכות, בשלות ואדומות

3 מלפפונים בינוניים, קלופים

חצי בצל

2 פלפלים אדומים מגולענים

פיסת פלפלון ירוק חריף

שן שום

חצי כוס שמן זית איכותי

כף חומץ 

מלח לפי הטעם

מרקים קיציים

הכנה:

מרסקים היטב את הירקות בבלנדר עד שהתערובת נוזלית. 

מסננים במסננת דקה תוך כדי מעיכת הירקות במסננת, כדי שיגירו עוד מיצים. 

זורקים את החלקים המוצקים שנותרו במסננת, ואת הנוזל מחזירים לבלנדר ומרסקים שוב, לפחות עשר דקות (כן כן). תוך כדי הריסוק, מזליפים פנימה בהדרגה את השמן החומץ והמלח. 

כשהמרק חלק לחלוטין, מאחסנים אותו במקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.

להגשה, מכינים קערה מרכזית שעליה מלפפונים קלופים ופלפלים צבעוניים קצוצים לקוביות קטנטנות, כמה כפות של עירית קצוצה דק, קרוטונים וקוביות קרח. כל סועד יוסיף לגספאצ’ו שלו תוספות לפי טעמו.

ציזיקי (יוון)

הכי פשוט. הכי טעים. הכי קיץ.

מצרכים:

שני גביעי יוגורט (הכי טעים: יוגורט כבשים. אבל אפשר גם עיזים, באפלו וגם בקר, לפי טעמכם)

חמישה מלפפונים בינוניים, טריים ומוצקים, על קליפתם

שן שום קלופה וכתושה

חופן שמיר טרי, שטוף וקצוץ

מלח לפי הטעם

שמן זית איכותי

הכנה:

שופכים את היוגורט לקערה ומערבבים מעט, כדי להחליק את המרקם (מי שלא סופר קלוריות ואוהב מרקם קטיפתי עוד יותר, יכול להוסיף כף שמנת חמוצה). 

קוצצים את המלפפונים לקוביות קטנות ואחידות בגודלן ומוסיפים ליוגורט. 

מוסיפים את השום והשמיר, ומערבבים עם המלח.

מחלקים לקערות ומזליפים מעט שמן זית לכל קערה.